AVUKATA SOR sayfamıza hoşgeldiniz.
Avukatlık ve hukuki danışmanlık hizmetlerimiz kapsamında,
- Ceza soruşturması dosyalarının takibi karakol ifadesinde danışmanlık,
- Asliye Ceza ve Ağır Ceza avukatı,
- Aile hukuku davaları, babalık, soybağının reddi, velayet, boşanma, nafaka, maddi ve manevi tazminat, ziynet
- Genel hukuk danışmanlığı, şirketler için hukuk müşavirliği,
- Şehir dışı dosyalarının takibi sağlanmaktadır.
AVUKATA SOR sayfası, kimlik bilgilerinizi paylaşmadan soru sorup cevap alabileceğiniz bir bilgilendirme sayfasıdır.
Bu sayfadaki yazılar, avukat- müvekkil ilişkisi kurmaz; avukatlık ve hukuki danışmanlık hizmeti olarak değerlendirilemez.
Anayasa’da Hak Arama Hürriyeti başlığı altında yer alan 36. madde hükümlerine göre herkes, meşru vasıta ve araçlardan yararlanmak sureti ile yargı mercileri önünde davacı ya da davalı olarak iddia ve savunma ile adil yargılanma hakkına sahiptir. Bu kapsamda Türk hukuk sisteminde bazı istisnai durumlar haricinde kanunlar önünde hak taleplerinde avukat tutma mecburiyeti bulunmamaktadır.
Herhangi bir hukuki uyuşmazlık yaşadığı için hakkını mahkeme önünde aramak isteyen kişiler genellikle, Anayasa tarafından verilen bu hak kapsamında avukata vekalet vermeden, kendi başlarına dava açıp takibini yaparak bu konuda avukata verilecek ücreti gereksiz masraf olarak kabul etmektedir. Bu doğrultuda avukatın mahkemede yapacağı işi bizzat kendisinin yapabileceğini düşünen böylelikle dava takibini kendi başlarına yürütenler, ne yazık ki telafisi mümkün olmayacak hak kayıplarına uğramaktadırlar.
NEDEN AVUKAT TUTMALISINIZ
Avukata vekalet vermeden dava takibi yapan pek çok kişi, genellikle davasını açtıktan sonra işin sandığı kadar kolay olmadığını anlayıp, avukat arayışına başlamaktadır. Fakat dava sürecinde zamanında verilmeyen delili listeleri ve benzeri usul hataları, avukatın sonradan davaya dahil olması halinde bile toparlaması oldukça güçleşen durumlara neden olmaktadır.
Ceza davalarında avukatın rolü ve avantajları çok daha fazladır. Özellikle sanığın hürriyeti bağlayıcı ceza (hapis cezası) alma ihtimali olması nedeniyle avukata vekalet vererek savunmasını gerçekleştirmesi çok daha büyük önem taşımaktadır.
Avukat tutmanın avantajları arasında ilk başta dava dilekçesinin hukuki usul ve esaslara uygun bir şekilde hazırlanması gelmektedir. Nitekim dava dilekçesinin hazırlanması, öyle düşünüldüğü kadar kolay değildir.
Pek çok vatandaş dava dilekçesine yeterli önem vermeden, “Mahkemede olayı anlatırım, delillerimi gösteririm, nasıl olsa haklıyım, hakim de bunu anlar zaten” diyerek dava açmaktadır. Bunun yanı sıra bazı kişiler de internet ortamında buldukları dilekçe örneklerini kullanarak dava açmaktadır. Bu tür usule aykırı durumlarla davaya başlamak hak kayıplarının yaşanmasında ne yazık ki kaçınılmaz olmaktadır.
TANIDIĞINIZ AVUKATA SORU SORARAK MAHKEME ÖNÜNDE KENDİNİZİ SAVUNAMAZSINIZ
Hukuki usul ve esasları bilmeyen kişiler, hukukçuların yıllarını vererek öğrenmek için çabaladıkları konulara dikkat etmeden dava açtıkları için davalarında kendilerini istedikleri gibi ifade edememeleri yüzünden hak kayıplarına uğramaktadır.
Avukat, içinde bulunduğunuz uyuşmazlık durumunu en doğru tespit edecek olan kişidir. Bu yüzden kendi başınıza dava açmak istemeniz halinde yanlış adımlar atma ve hatalara düşme olasılığınız bir hayli yüksek olduğundan bu durum size hak ararken maddi ve manevi kayıplar yaşama olarak geri dönebilir. Hak kayıplarının önlenmesi ve yaşanması mümkün olan zararların minimum seviyeye indirilmesi konusunda avukatınız çok büyük önem taşır.
Avukatlar sadece kanunları değil aynı zamanda yüksek yargı kararları, yönetmelikler, içtihatlar ve uygulamadaki farklılıklar gibi pek çok konuyu da derinlemesine bilmektedir. Bu sayede uzman avukata vekalet vererek haklarınızın ve menfaatlerinizin en iyi şekilde savunulmasını sağlayabilirsiniz. (Kaynak)
ÖNEMLİ: Sorularınız ve cevapları bu sayfada yayımlanacağından kimlik bilgileri, adres gibi özel bilgilerinizi paylaşmamanızı rica ederiz.
Sorular ve Cevaplar